zeebaars papillotten
Een zeebaars is een heerlijk visje. De smaak van de zeebaars is redelijk zoetig en mild met een fijne structuur. Je kan zeebaars op ontzettend veel manieren bereiden. Als je een zeebaars klaarmaakt, is het aan te raden de huid te laten zitten. De huid is namelijk erg lekker. Voor dit gerecht adviseer ik echter de huid wel te verwijderen. Omdat je hem gaar stoomt in papillotten. Papillotten (ingepakt), is een techniek waar je hele moten, visfilets of hele vis gaar stoomt in bakpapier of aluminiumfolie. Door groenten, kruiden en specerijen en wat vocht (bouillon, wijn, citroensap of olijfolie) toe te voegen krijgt de vis een nog lekkere smaak en geur.
gegrilde Zalmfilet met nectarine-basilicumsalsa
Wilde zalm groeit op in de oceaan, maar plant zich voort in de rivieren. Overigens paart een zalm maar eens in zijn leven en kan dus ook maar 1 keer voor nageslacht zorgen. Doordat de wilde zalm een heel ander leven leidt, is de zalm ook minder vet dan de gekweekte soort. Wilde zalm bevat veel Omega3-vetzuren die goed zijn voor hart- en vaten. Ook verlagen Omega3-vetzuren het cholesterol.
zeebaars met dilleroom
Een zeebaars is een heerlijk visje. De zeebaars kan ongeveer tachtig centimeter lang worden. De smaak van de zeebaars is redelijk zoetig en mild met een fijne structuur. Je kan zeebaars op ontzettend veel manieren voorbereiden. Als je een zeebaars klaarmaakt, is het aan te raden de huid te laten zitten. De huid is namelijk erg lekker. De zeebaars bijna het hele jaar verkrijgbaar. Alleen in mei en juni is de vangst minder. Dit komt doordat de zon in deze maanden meer schijnt en het licht in de nacht helderder is. De zeebaars kan namelijk bij felle zonneschijn en helder nachtlicht de boten beter onderscheiden, waardoor de vis lager blijft. Bij stormachtig weer wordt er juist meer zeebaars gevangen.