gegrilde Zalmfilet met nectarine-basilicumsalsa

Wilde zalm groeit op in de oceaan, maar plant zich voort in de rivieren. Overigens paart een zalm maar eens in zijn leven en kan dus ook maar 1 keer voor nageslacht zorgen. Doordat de wilde zalm een heel ander leven leidt, is de zalm ook minder vet dan de gekweekte soort. Wilde zalm bevat veel Omega3-vetzuren die goed zijn voor hart- en vaten. Ook verlagen Omega3-vetzuren het cholesterol.

Ingrediënten

  • 2 st nectarines
  • 1 st rode peper
  • 1 st 1 bosje lente-uitjes
  • 30 basilicum
  • 2 el walnotenolie
  • 1 1/2 tl balsamico azijn
  • 1 el pijnboompitten
  • 4 st zalmfilets 150-200 gram
  • 1 el olijfolie
  • zout

Instructies

  1. Snijd het vruchtvlees van de nectarines in stukjes. Snipper het pepertje en de ui. Houdt 12 mooie blaadjes basilicum apart voor de garnering. Schep de nectarines met het pepertje, de rode ui , de rest van de basilicum, de notenolie en de azijn door elkaar. Breng de salsa op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Bestrooi de zalm met peper en druppel er de olijfolie over. Grill de zalm,op de vel zijde, onder de hete grill in ongeveer 8 minuten gaar.

Notities

Verdeel de salsa en de pijnboompitten over de zalmfilets. Garneer met de achtergebleven blaadjes basilicum.

Lekker met gekookte krieltjes en een komkommersalade.

 


[print-me/]