zeebaars met dilleroom

Een zeebaars is een heerlijk visje. De zeebaars kan ongeveer tachtig centimeter lang worden. De smaak van de zeebaars is redelijk zoetig en mild met een fijne structuur. Je kan zeebaars op ontzettend veel manieren voorbereiden. Als je een zeebaars klaarmaakt, is het aan te raden de huid te laten zitten. De huid is namelijk erg lekker. De zeebaars bijna het hele jaar verkrijgbaar. Alleen in mei en juni is de vangst minder. Dit komt doordat de zon in deze maanden meer schijnt en het licht in de nacht helderder is. De zeebaars kan namelijk bij felle zonneschijn en helder nachtlicht de boten beter onderscheiden, waardoor de vis lager blijft. Bij stormachtig weer wordt er juist meer zeebaars gevangen.

Ingrediënten

  • 4 st zeebaars
  • 4 teentje knoflook
  • 2 st citroenen
  • 8 st laurierblad vers
  • 8 takjes bladpeterselie vers
  • 8 takjes tijm vers
  • olijfolie
  • 90 gr roomboter
  • 250 ml visbouillon
  • 1 1/2 tl grove mosterd
  • 250 ml room
  • 2 el citroensap
  • 3 el verse dille

Instructies

  1. smelt de boter in een pan en voeg de visbouillon, mosterd en room toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen, totdat de saus iets is ingedikt. Roer het citroensap en de dille erdoor. Neem van het vuur en houd warm. Voeg naar smaak peper en zout toe. Rooster de vis 4 tot 6 minuten per kant op de barbecue of in de grillpan, terwijl de dilleroom inkookt. Keer de vis voorzichtig om. Verwijder de kruiden. Dien de vis op met een nieuw bundeltje peterselie, tijm en laurierblad om de staart. Dien warm op met de room.

Tijd

  • Koken: 15 min
  • Klaar in: 15 min

[print-me/]