gestoomde Zeewolf op een bedje van komkommer

Verse zeewolf is een vis die zich, net als zeeduivel uitstekend leent om te stomen. De structuur van het visvlees is erg vast, en het vlees bevat zeer weinig vet, zodat de smaak nooit overheersend wordt. Serveer daarom de vis altijd met een zachte saus, zoals in dit recept een romige witte wijnsaus. Anders dan de namen doen vermoeden zijn dit hele fijne vissen, die ik jong en oud kan aanbevelen. Ook het feit dat beide soorten graatloos zijn is een pluspunt.

Ingrediënten

  • 700 gr zeewolffilet
  • 1 st komkommer
  • 50 gr 20 gr. boter
  • 3 dl kruidenbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 125 ml creme fraîche
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 pakje risotto

Instructies

  1. Visfilets onder de kraan wassen en droog deppen. Komkommer in niet te dunnen plakjes snijden. Leg deze op een ingevette bodem van een stoompan. Vis inwrijven met zout en op de komkommer leggen. In de waterpan de kruidenbouillon en de witte wijn aan de kook brengen. de stoompan met de vis erop zetten met deksel. De vis 7-9 min laten stoven. De vis warm houden en de kruidenbouillon tot de helft inkoken. de creme fraiche en de bieslook erdoorheen roeren. Serveer de vis op een bord met daarover de saus. Voor diegene die geen stoompan heeft, gebruik een zeef. Hang de zeef met de vis erin boven een pan met de bouillon en dek de pan af met een deksel. Lekker met risotto of rijst.

Tijd

  • Voorbereiding: 5 min
  • Koken: 10 min
  • Klaar in: 15 min

[print-me/]