mediterrane Tonijn

Ingrediënten

  • 4 st tonijn a 150 gram per stuk
  • 5 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 4 st 4 eetl. tomatenpuree ontpit en in blokjes gesneden
  • 20 st groene en zwarte olijven ontpit en in plakjes gesneden
  • 2 el kappertjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 st lenteui in ringen gesneden
  • 1 zakje gemengde salade

Instructies

  1. verhit in de koekenpan de olijfolie. bak aan beide kanten de tonijn aan elke kant 2 minuten aan. verwarm in een andere pan een beetje olie. Roer er de tomatenblokjes doorheen. Voeg de geperste knoflook, olijven, kappertjes en het in ringen gesneden lente uitje toe en laat de dressing zachtjes warm worden. Niet Koken! breng de dressing op smaak met peper en zout. verdeel de salade over 4 borden. Schik de tonijn als een dakje op de sla en giet er de dressing over.

[print-me/]