Zarzuela

Ingrediënten

  • 600 gr koolvis zonder vel in stukjes
  • 1/2 st sinaasappel sap en rasp
  • 3 el olijfolie
  • 1 gr 1 ui grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 2 st rode puntpaprika in stukjes
  • 400 gr tomaten in stukjes
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 2 el verse oregano fijngehakt

Instructies

  1. Wrijf de stukken koolvis in met peper en zout. Leg ze 10 minuten in de sap van de halve sinaasappel. verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en paprika in 4 minuten zachtjes gaar. Schep de tomaten met de paprikapoeder en sinaasappelrasp, wat versgemalen zwarte peper en 2 eetlepels oregano erdoor. Verwarm alles op matig hoog vuur tot het een lekkere dikke en rulle saus wordt. Leg de stukken koolvis in de saus en laat de vis in 6-8 minuten gaar worden. Roer liever niet, want dan valt de vis uit elkaar.

Notities

serveer de Zarzuela in warme diepe borden. lekker met brood of rijst


[print-me/]