Skrei met chermoula

Ingrediënten

  • 4 st skrei
  • 1 st citroen
  • 2 teentje knoflook
  • 2 handjes vol verse koriander
  • 2 handjes vol verse peterselie
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • zout
  • olijfolie

Instructies

Er kunnen geen instructies worden gevonden voor dit recept

Notities

begin met het maken van de Chermoula. Meng de peterselie, koriander, komijn, paprikapoeder, chilivlokken samen met de sap van 1 citroen en een flinke scheut olijfolie in een keukenmachine. Maal het helemaal fijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Dep de Skrei droog met een stuk keukenpapier. Leg de Skrei op een bakplaat en bestrijk ze rijkelijk met de Chermoula dip. Bak de Skrei in ongeveer 15-20 minuten af. De gaartijd hangt af van de dikte van de vis. Zodra het eiwit uit de vis komt (dit kan je herkennen aan wit vocht) dan is je vis eigenlijk al te ver.

Serveer de Skrei met gebakken aardappelen en een lekkere salade.

Tijd

  • Voorbereiding: 5 min
  • Koken: 20 min
  • Klaar in: 25 min

[print-me/]