Gebakken kabeljauwfilet met spinazie en tomaten

Ingrediënten

  • 800 gr kabeljauwfilet
  • 2 st vleestomaat
  • 1 zakje verse spinazie
  • 5 el pittige geraspte kaas
  • paneermeel
  • olijfolie
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 1 tl oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 el 4 eetl. fijngehakte peterselie gesnipperd
  • 3 el ongezouten roomboter
  • zeezout

Instructies

  1. Roerbak de verse spinazie in een wok in een beetje olijfolie, doe de knoflook erbij en roerbak gaar. Neem een ovenschaal met wat bakpapier, leg de spinazie erop, daarop plakjes tomaat, en de kabeljauw. bestrooi met paneermeel, de kruiden en leg daarover nog was plakjes tomaat. Besprenkel met wat extra olijfolie (niet teveel) en strooi er wat kaas over. Leg hier wat boter op (niet teveel). Gaar dit in, 15-20 minuten, in de oven helemaal gaar op 180 graden (hetelucht).

Notities

serveer samen met pasta of aardappelpuree

Tijd

  • Voorbereiding: 5 min
  • Koken: 20 min
  • Klaar in: 25 min

[print-me/]