zalmfilet met soja en taugé

zalm op Japanse wijze.

Kabeljauwrolletjes

Spek en vis gaan goed samen. Het zoute van de spek met de zachte smaak van de kabeljauw en de zuur/zoute smaak van kappertjes maakt deze combinatie geweldig.

Skrei met romige prei en tagliatelle

Skrei is echt een seizoenvis. Skrei is een kabeljauw die leeft in de Barentszee. een keer per jaar gaan de skreien op zwerftocht. Dan zwemmen ze ruim 800 kilometer naar het zuiden, naar de Lofoten-eilanden om er te paaien en kuit te schieten. De eitjes van de skrei drijven vervolgens op de warme golfstroom weer naar het noorden om uit te groeien tot flinke vissen van wel 12 kilo zwaar. het woord \'skrei\' komt van het Noorse woord, dat \'zwerver\' betekent. Noorse vissers zoeken de vis niet op maar wachten tot ze bij de eilanden zijn aangekomen. Skrei is spierwit en heeft stevig wit vlees door de grote trektocht en het weinige voedsel dat onderweg is gegeten. Skrei is er van eind januari tot Pasen. een echte aanrader voor visliefhebbers, wil je een niet visliefhebber over de streep trekken, probeer het eens met skrei.

gestoofde tarbot met prei en garnalensaus

Als U het mij vraagt is dit de allerlekkerste vis om te stoven. Deze heerlijke platvis is ook niet voor niets een van de meest gewilde en kostbaarste consumptievissen van de Noordzee. Hij word ook wel \"King of the Sea\" genoemd. We hebben hem niet altijd, maar is zeker een aanrader als hij er is. Het vlees is grof van structuur, stevig en wit van kleur.