Doradefilet in dille-mosterdsaus met wilde spinazie

Ingrediënten

  • 4 st Dorade filet
  • 600 gr wilde spinazie
  • 1 st ui
  • 5 tl milde mosterd
  • 2 takjes verse dille
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 50 gr boter

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de ui in dunne plakjes. Snijd de dille fijn. Doe alles in een kom samen met de mosterd en roer door elkaar. Neem een velletje aluminiumfolie, de grootte van een A4tje. Leg de Doradefilet in het midden op het aluminium en bestrooi met peper en zout. Verdeel het geheel van dille, ui en mosterd over de Dorade en vouw de velletjes dicht tot pakketjes. Gaar deze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Was de wilde spinazie grondig en laat deze goed uitlekken. Pers de knoflook. Neem een wok en verhit de boter. Fruit het teentje knoflook aan. wanneer de knoflook verkleurd, voeg je de spinazie toe. al roerend is de spinazie in een paar minuutjes klaar. Door het vocht wast uit de spinazie komt zal het meer gestoomd worden dan gebakken. Leg het dichtgevouwen vispakketje op een bord en serveer de spinazie erbij.

Tijd

  • Voorbereiding: 10 min
  • Koken: 25 min
  • Klaar in: 35 min

[print-me/]