gestoofde tarbot met prei en garnalensaus

Als U het mij vraagt is dit de allerlekkerste vis om te stoven. Deze heerlijke platvis is ook niet voor niets een van de meest gewilde en kostbaarste consumptievissen van de Noordzee. Hij word ook wel \”King of the Sea\” genoemd. We hebben hem niet altijd, maar is zeker een aanrader als hij er is. Het vlees is grof van structuur, stevig en wit van kleur.

Ingrediënten

  • 2 prei
  • 600 gr tarbotfilet
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 plakjes citroen
  • 150 gr roomboter
  • 4 el groene kruiden (peterselie, kervel, bieslook,dille)
  • 2 el allesbinder 100
  • 100 gr gepelde garnalen
  • peper en zout

Instructies

  1. Leg de tarbotfilets midden in een ovenvaste schaal. Schenk de wijn erover, leg de plakjes citroen erbij en een klontje boter. Laat de vis in de magnetron afgedekt op half vermogen 7 minuten gaar worden. Snijd de prei in ringen. Smelt de rest van de boter. Roer de preiringen erdoor en verwarm het geheel nog ongeveer 3 minuten. Roer de groene kruiden en het visvocht erdoorheen. Laat dit goed warm worden. Voeg de allesbinder toe. Verwarm de saus opnieuw. Voeg de garnalen toe en maak op smaak met peper en zout.

Tijd

  • Voorbereiding: 5 min
  • Koken: 15 min
  • Klaar in: 20 min

[print-me/]