Gegrilde zalmmoten

Zalm is een heerlijke zachte vis die je op allerlei manieren kunt eten. Wilde zalm is anders. Het heeft een vollere romigere smaak. Het vlees is dieproze van kleur en vast van structuur.

Heerlijk om te bakken, in een salade of te grillen.

Ingrediënten

  • 4 zalmmoten (ongeveer 250 gr p.p)
  • 125 gr roomboter
  • zout en peper

Instructies

  1. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Een vuurvaste schaal in boteren. Peper en zout over de zalmmoten strooien en in de schaal leggen. Op elke moot een flink stuk roomboter leggen. De schaal 25 min in de oven. Desgewenst wat citroensap over de vis heen druppelen.

Notities

Het vocht wat uit de vis loopt, vermengd met de gesmolten roomboter is tevens een heerlijke jus.

Tijd

  • Voorbereiding: 5 min
  • Koken: 25 min
  • Klaar in: 30 min

[print-me/]