Schelvis met Franse mosterd en worteltjes

Ingrediënten

  • 2 el ongezouten boter
  • 1 el verse gember fijn gehakt
  • 4 gr wortels geschrapt en in lucifer gesneden
  • 0,6 dl water
  • 4 st schelvisfilet zonder vel
  • 125 ml droge witte wijn
  • 240 ml slagroom
  • 2 el pittige franse mosterd
  • 2 el verse kervel fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden celcius. Smelt de boter op een matig vuur in een pannetje. Fruit de gember 1 minuut. Doe er de worteltjes, zout, peper en water bij. Laat de wortels 10-15 minuten koken. Giet de wortels af en leg in een ovenschaal. Leg de vis op de wortels, schenk de wijn erbij en strooi er nog wat peper en zout over. Dek de schaal strak af met aluminiumfolie. Zet voor 15-20 minuten in de voorverwarde oven. Kook, terwijl de vis in de oven staat, de room op een matig vuur tot de helft in. Roer de ingekookte room en mosterd door elkaar. Schep de wortels met vis op een bord, schenk er de mosterdsaus overheen en garneer af met de gehakte kervel.

Notities

heerlijk met broccoli, asperges en gebakken aardappelen.

Tijd

  • Voorbereiding: 15 min
  • Koken: 30 min
  • Klaar in: 45 min

[print-me/]