

Noordzeekrab
Krabbenvlees is super lekker, het vlees van een Noordzeekrab doet niet onder voor de veel hoger gewaardeerde kreeft.

zeebaars met dilleroom
Een zeebaars is een heerlijk visje. De zeebaars kan ongeveer tachtig centimeter lang worden. De smaak van de zeebaars is redelijk zoetig en mild met een fijne structuur. Je kan zeebaars op ontzettend veel manieren voorbereiden. Als je een zeebaars klaarmaakt, is het aan te raden de huid te laten zitten. De huid is namelijk erg lekker. De zeebaars bijna het hele jaar verkrijgbaar. Alleen in mei en juni is de vangst minder. Dit komt doordat de zon in deze maanden meer schijnt en het licht in de nacht helderder is. De zeebaars kan namelijk bij felle zonneschijn en helder nachtlicht de boten beter onderscheiden, waardoor de vis lager blijft. Bij stormachtig weer wordt er juist meer zeebaars gevangen.

Dorade met tomaat en venkel uit de oven
Dorade ook wel bekend als zeebrasem, is een perfect visje. De dorade word in het middellandse zeegebied gevangen. De dorade wordt het hele jaar door aangevoerd. Het is een vis met veel smaak, vrij vol en hij is iets vettig. Hij lijkt wel een beetje op de Zeebaars. Je kan ontzettend veel met de dorade. Je kan de vis grillen, bakken of stoven. Hier een recept voor Dorade uit de oven.

Gamba’s in tomaten-cognacsaus
Scampi of Gamba. Taalverwarring . Hoe zit dat nu? In Nederland wordt gamba’s als verzamelnaam gebruikt voor alle grote warmwater garnalen. Scampi komen uit de koude wateren. Welke naam er ook aan het beestje wordt gegeven, schaaldieren zitten boordevol voedingsstoffen als ijzer, fosfor, calcium en magnesium en zijn ook nog eens caloriearm.

Pescado a la Sal
Het onderstaande recept, afkomstig uit Spanje, is een zeer aparte manier van het bereiden van vis. de vis wordt in een dikke zoutkorst bereid, maar word desondanks helemaal niet zout. Door deze manier van bereiden behoud de vis zijn natuurlijke smaak. In Spanje wordt voor het recept traditioneel kleine \"lubina\"(zeebaars) gebruikt. Je kunt ook andere vissoorten gebruiken. Let wel, het vel moet aan de vis blijven zitten.

Mosselen uit de wok
Mosselen zijn vers het lekkerst. Bewaar mosselen altijd tot gebruik in de groenten la van de koelkast. De kunst van de perfecte mossel is de kooktijd. Nu kennen we allemaal wel de mossel gekookt met bier of wijn en groente. Nu dus een keer anders maar een lekkere variatie. Onze kinderen zijn er dol op en bij menig mosselavondje komt deze pan dan ook heerlijk op tafel.