Pescado a la Sal

Het onderstaande recept, afkomstig uit Spanje, is een zeer aparte manier van het bereiden van vis. de vis wordt in een dikke zoutkorst bereid, maar word desondanks helemaal niet zout. Door deze manier van bereiden behoud de vis zijn natuurlijke smaak. In Spanje wordt voor het recept traditioneel kleine \”lubina\”(zeebaars) gebruikt. Je kunt ook andere vissoorten gebruiken. Let wel, het vel moet aan de vis blijven zitten.

Ingrediënten

  • 1 zeebaars
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 bosje peterselie
  • 1 teen knoflook
  • versgemalen peper
  • 2 kilo grof zeezout
  • 1 eiwit
  • water

Instructies

  1. Verwijder de ingewanden van de zeebaars maar niet de schubben (u kunt dit ook aan een van ons vragen). Was de vis en dep hem droog. Plet de knoflook ongepeld met een mes en leg de knoflook en de andere kruiden in de buikholte van de vis. Vermeng het zeezout met het eiwit en voeg steeds wat water toe tot U een samenhangend mengsel hebt. Laat het mengsel ven rusten. Bedek de bakplaat van de oven met aluminiumfolie. Leg hierop wat van het zoutmengsel (in de vorm van de vis). Hierop legt U de zeebaars. Nu kan de vis verder ingepakt worden met de rest van het zoutmengsel. Plaats de vis gedurende 25 minuten in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven. Breek de zoutkorst open en haal de vis voorzichtig uit de zoutkorst.

Notities

Let op dat het zoutmengsel niet te zacht word. Anders geeft het teveel zout af aan de vis.

Tijd

  • Voorbereiding: 10 min
  • Koken: 25 min
  • Klaar in: 35 min

[print-me/]