Mosselen uit de wok

Mosselen zijn vers het lekkerst. Bewaar mosselen altijd tot gebruik in de groenten la van de koelkast. De kunst van de perfecte mossel is de kooktijd. Nu kennen we allemaal wel de mossel gekookt met bier of wijn en groente. Nu dus een keer anders maar een lekkere variatie. Onze kinderen zijn er dol op en bij menig mosselavondje komt deze pan dan ook heerlijk op tafel.

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stengels citroengras
  • 2 rode pepers
  • 3 el gember
  • 2 handjes vol verse koriander
  • 1 el sesamolie
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 5 lente-uitjes
  • 3 limoenen
  • 4 dl kokosmelk

Instructies

  1. Snijd de knoflook, citroengras, rode peper, gember, lente-ui in dunne plakjes. Hak de koriander fijn. pers 3 limoenen uit en bewaar het sap. spoel de mosselen af en laat ze goed uitlekken. Doe in een wok of grote pan wat olijfolie. Verhit dit. Wanneer de olie goed heet is voeg je de mosselen toe. Schud de mosselen en voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve limoensap en kokosmelk. Blijf husselen tot alle mosselen open zijn. Giet er de limoensap en kokosmelk bij. Laat aan de kook en dien onmiddellijk op.

Tijd

  • Voorbereiding: 10 min
  • Koken: 5 min
  • Klaar in: 15 min

[print-me/]