skrei op een bedje van groenten en kruiden

De kwaliteit van skrei is nog beter dan die van kabeljauw. Kenmerkend zijn de spierwitte en stevige filets. Skrei is slechts een paar weken per jaar verkrijgbaar, van januari tot eind maart. Het word daarom ook wel winterkabeljauw genoemd. Een heerlijke lekkernij om deze winter zeker uit te proberen!

Ingrediënten

  • 600 gr skrei
  • 100 gr wortel
  • 100 gr prei
  • 100 gr selderie
  • 250 ml witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 500 gr aardappelen
  • 75 gr boter
  • 1 bosje peterselie

Instructies

  1. Was en schil alle groente en snij in fijne reepjes (julienne). Breng de visbouillon samen met de wijn aan de kook. Voeg de groente toe en laat 5 minuten koken. Snij de Skrei filets in stukken van identieke grootte. Laat deze vervolgens 5 tot 7 minuten sudderen. Let erop dat de temperatuur van het water onder het kookpunt blijft, anders zal de vis snel uit elkaar vallen. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar. Pureer de aardappelen met wat boter en fijngesneden peterselie en kruid de puree met peper en zout. Serveer de puree samen met de juliennegroentjes en de overheerlijke Skreifilet.

Tijd

  • Voorbereiding: 10 min
  • Koken: 20 min
  • Klaar in: 30 min

[print-me/]