op het vel gebakken schelvis met gekonfijte witlof

Schelvis is een echte wintervis. Het is de grotere broer van de wijting, die wij ook maar weinig op tafel zetten. Vooral in Groot-Brittannië wordt schelvis (haddock) vaak gezouten en gerookt. Maar schelvis is zeker de moeite waard om eens te proberen. Het visvlees is zacht van structuur, licht van kleur en fijn van smaak. Kenners beweren dat schelvis nog lekkerder is dan de kabeljauw. Schelvis kan goed worden gebakken, gefrituurd of gestoofd. Het visvlees is los van structuur, daarom moet men voorzichtig met het vlees omgaan. De vis heeft een karakteristieke \'duimdruk\' op beide flanken die aan de heilige Petrus wordt toegedicht. De vis werd zo getekend omdat hij de heilige wat geld gaf om belasting te betalen. Dit verhaal is onmogelijk aangezien de vis niet in de Zee van Galilea is aangetroffen.    

Mosselen uit de wok

Mosselen zijn vers het lekkerst. Bewaar mosselen altijd tot gebruik in de groenten la van de koelkast. De kunst van de perfecte mossel is de kooktijd. Nu kennen we allemaal wel de mossel gekookt met bier of wijn en groente. Nu dus een keer anders maar een lekkere variatie. Onze kinderen zijn er dol op en bij menig mosselavondje komt deze pan dan ook heerlijk op tafel.

Tartaar van tonijn, mango en avocado

feestvieren en lekker eten zijn onherroepelijk met elkaar verbonden. Maar je hebt niet altijd zin om heel lang in de keuken te staan. Dit gerecht kun je goed voorbereiden en is makkelijk te maken. Maar vooral ontzettend lekker.