Tartaar van tonijn, mango en avocado

feestvieren en lekker eten zijn onherroepelijk met elkaar verbonden. Maar je hebt niet altijd zin om heel lang in de keuken te staan.

Dit gerecht kun je goed voorbereiden en is makkelijk te maken. Maar vooral ontzettend lekker.

Ingrediënten

  • 200 gr tonijnfilet
  • 2 avocado's
  • 1 mango
  • 0,5 dl sojasaus
  • 1 cm gember geraspt
  • citroensap
  • 1 tl sesamolie
  • 75 gr wakame
  • wasabimayonaise optioneel

Instructies

  1. Snij de mango en avocado in kleine blokjes. Besprenkel de avocado met wat citroensap. Snijd de tonijn in blokjes, breng op smaak met zout en peper. Zet koud tot gebruik. Maak de dressing van de sojasaus, geraspte gember en sesamolie. Plaats met behulp van een steker (ring) tartaartjes op het bord. Eerst de avocado, daarop de mangoblokjes en daarop de tonijnblokjes. Haal de steker(ring) weg. Doe een toefje wakame (zeewiersalade) op de top. Sprenkel de dressing eromheen. Eventueel serveren met nog een beetje wasabimayonaise.

Tijd

  • Voorbereiding: 15 min
  • Koken: 5 min
  • Klaar in: 20 min

[print-me/]