zeebaars papillotten

Een zeebaars is een heerlijk visje. De smaak van de zeebaars is redelijk zoetig en mild met een fijne structuur. Je kan zeebaars op ontzettend veel manieren bereiden. Als je een zeebaars klaarmaakt, is het aan te raden de huid te laten zitten. De huid is namelijk erg lekker. Voor dit gerecht adviseer ik echter de huid wel te verwijderen. Omdat je hem gaar stoomt in papillotten. Papillotten (ingepakt), is een techniek waar je hele moten, visfilets of hele vis gaar stoomt in bakpapier of aluminiumfolie. Door groenten, kruiden en specerijen en wat vocht (bouillon, wijn, citroensap of olijfolie) toe te voegen krijgt de vis een nog lekkere smaak en geur.

Kabeljauwrolletjes

Spek en vis gaan goed samen. Het zoute van de spek met de zachte smaak van de kabeljauw en de zuur/zoute smaak van kappertjes maakt deze combinatie geweldig.

skrei op een bedje van groenten en kruiden

De kwaliteit van skrei is nog beter dan die van kabeljauw. Kenmerkend zijn de spierwitte en stevige filets. Skrei is slechts een paar weken per jaar verkrijgbaar, van januari tot eind maart. Het word daarom ook wel winterkabeljauw genoemd. Een heerlijke lekkernij om deze winter zeker uit te proberen!

kreeft thermidor

Kreeft hebben we meestal niet bij op de markt, maar als u van tevoren even belt nemen wij het voor u mee. Dit is bij uitstek een feestelijk gerecht en zeer eenvoudig te bereiden.