zeebaars met dilleroom

Een zeebaars is een heerlijk visje. De zeebaars kan ongeveer tachtig centimeter lang worden. De smaak van de zeebaars is redelijk zoetig en mild met een fijne structuur. Je kan zeebaars op ontzettend veel manieren voorbereiden. Als je een zeebaars klaarmaakt, is het aan te raden de huid te laten zitten. De huid is namelijk erg lekker. De zeebaars bijna het hele jaar verkrijgbaar. Alleen in mei en juni is de vangst minder. Dit komt doordat de zon in deze maanden meer schijnt en het licht in de nacht helderder is. De zeebaars kan namelijk bij felle zonneschijn en helder nachtlicht de boten beter onderscheiden, waardoor de vis lager blijft. Bij stormachtig weer wordt er juist meer zeebaars gevangen.

Skrei met romige prei en tagliatelle

Skrei is echt een seizoenvis. Skrei is een kabeljauw die leeft in de Barentszee. een keer per jaar gaan de skreien op zwerftocht. Dan zwemmen ze ruim 800 kilometer naar het zuiden, naar de Lofoten-eilanden om er te paaien en kuit te schieten. De eitjes van de skrei drijven vervolgens op de warme golfstroom weer naar het noorden om uit te groeien tot flinke vissen van wel 12 kilo zwaar. het woord \'skrei\' komt van het Noorse woord, dat \'zwerver\' betekent. Noorse vissers zoeken de vis niet op maar wachten tot ze bij de eilanden zijn aangekomen. Skrei is spierwit en heeft stevig wit vlees door de grote trektocht en het weinige voedsel dat onderweg is gegeten. Skrei is er van eind januari tot Pasen. een echte aanrader voor visliefhebbers, wil je een niet visliefhebber over de streep trekken, probeer het eens met skrei.

Coquille met witlof en een romige biersaus

Coquilles zijn luxe cadeautjes uit de zee. Ze zijn een van onze favoriete zeevruchten. Bereid ze met zorg en ze smelten op je tong. Het vlees is gaar, iets doorschijnend en heerlijk zacht. Echt wit vlees is te hard gebakken en taaier.

Beppie’s kabeljauwpotje

Kabeljauw is een van de meest gegeten vissoorten in de wereld. Hij is fijn van smaak, heeft mooi wit vlees  en (meestal) graatloos te verkrijgen is. Voor de mensen die eens willen variëren is het onderstaande gerecht.