zeebaars papillotten

Een zeebaars is een heerlijk visje. De smaak van de zeebaars is redelijk zoetig en mild met een fijne structuur. Je kan zeebaars op ontzettend veel manieren bereiden. Als je een zeebaars klaarmaakt, is het aan te raden de huid te laten zitten. De huid is namelijk erg lekker. Voor dit gerecht adviseer ik echter de huid wel te verwijderen. Omdat je hem gaar stoomt in papillotten. Papillotten (ingepakt), is een techniek waar je hele moten, visfilets of hele vis gaar stoomt in bakpapier of aluminiumfolie. Door groenten, kruiden en specerijen en wat vocht (bouillon, wijn, citroensap of olijfolie) toe te voegen krijgt de vis een nog lekkere smaak en geur.

op het vel gebakken schelvis met gekonfijte witlof

Schelvis is een echte wintervis. Het is de grotere broer van de wijting, die wij ook maar weinig op tafel zetten. Vooral in Groot-Brittannië wordt schelvis (haddock) vaak gezouten en gerookt. Maar schelvis is zeker de moeite waard om eens te proberen. Het visvlees is zacht van structuur, licht van kleur en fijn van smaak. Kenners beweren dat schelvis nog lekkerder is dan de kabeljauw. Schelvis kan goed worden gebakken, gefrituurd of gestoofd. Het visvlees is los van structuur, daarom moet men voorzichtig met het vlees omgaan. De vis heeft een karakteristieke \'duimdruk\' op beide flanken die aan de heilige Petrus wordt toegedicht. De vis werd zo getekend omdat hij de heilige wat geld gaf om belasting te betalen. Dit verhaal is onmogelijk aangezien de vis niet in de Zee van Galilea is aangetroffen.    

Coquille met witlof en een romige biersaus

Coquilles zijn luxe cadeautjes uit de zee. Ze zijn een van onze favoriete zeevruchten. Bereid ze met zorg en ze smelten op je tong. Het vlees is gaar, iets doorschijnend en heerlijk zacht. Echt wit vlees is te hard gebakken en taaier.