gestoomde Zeewolf op een bedje van komkommer

Verse zeewolf is een vis die zich, net als zeeduivel uitstekend leent om te stomen. De structuur van het visvlees is erg vast, en het vlees bevat zeer weinig vet, zodat de smaak nooit overheersend wordt. Serveer daarom de vis altijd met een zachte saus, zoals in dit recept een romige witte wijnsaus. Anders dan de namen doen vermoeden zijn dit hele fijne vissen, die ik jong en oud kan aanbevelen. Ook het feit dat beide soorten graatloos zijn is een pluspunt.

Tongfilets gevuld met Zalm

Tongrolletjes met zalm zijn welbekend, toch is dit recept een tikkeltje anders mede door de combinatie van komkommer en dragon.

Schelvis in kruidenkorst

In de Nederlandse visafslagen wordt de laatste jaren weer wat meer schelvis aangevoerd. Gelukkig want schelvis is een lekkere vis. Het vlees van de schelvis is zacht, licht van kleur en fijn van smaak. Het heeft een losse structuur waardoor je er voorzichtig mee om moet gaan.