zalmfilet met soja en taugé

zalm op Japanse wijze.

gegrilde Zalmfilet met nectarine-basilicumsalsa

Wilde zalm groeit op in de oceaan, maar plant zich voort in de rivieren. Overigens paart een zalm maar eens in zijn leven en kan dus ook maar 1 keer voor nageslacht zorgen. Doordat de wilde zalm een heel ander leven leidt, is de zalm ook minder vet dan de gekweekte soort. Wilde zalm bevat veel Omega3-vetzuren die goed zijn voor hart- en vaten. Ook verlagen Omega3-vetzuren het cholesterol.

Botervis Spiesjes

Veel mensen vragen wat de botervis nu eigenlijk is. Laatst was er zelfs iemand die me voor leugenaar uitmaakte en zei dat het haai was. Toch is botervis een bestaande vis. De vis wordt aangevoerd vanuit Namibië of vanuit Chili. Het is eigenlijk bijvangst van tonijn. In ieder geval is de vis super lekker op de barbecue, en al is het een beetje vroeg in het jaar volgt hier een lekker recept voor de barbecue. (Grillen kan natuurlijk ook als het buiten niet zo warm is!)