scholfilet met gesmoorde groenten

Ingrediënten

  • 300 gr pandarijst
  • 3 cm fijngehakte verse gember
  • 2 st zoete puntpaprika
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 st prei
  • 1 struikjes paksoi
  • 200 ml kippenbouillon
  • 600 gr scholfilets

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gember. Snijd de steel met zaadlijst van de puntpaprika. Halveer in de lengte. Snijd de ene puntpaprika in reepjes en de andere zo fijn mogelijk. Snijd de prei in plakjes. Haal de bladeren van de paksoi van de stengel af. Snijd de stengel fijn. Bewaar de bladeren. Verhit 2 El olie in een wok en roerbak de paprikareepjes, gember en pers 1 knoflookteentje in de wok. roerbak voor ruim 1 minuut. Voeg de prei toe en roerbak voor 3 minuten. Voeg de stelen van de paksoi toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten smoren met een deksel half op de pan. Voeg het blad toe en laat nog 3 minuten smoren. Verhit 2 El olie in een koekenpan en roerbak de fijngesneden puntpaprika en de rest van de knoflook voor 1 minuut. Bak de scholfilets in de koekenpan met het mengsel van knoflook en puntpaprika tot de scholfilets gaar zijn. Per zijde ongeveer 4 minuten op een middelhoog vuur. Verdeel de vis over 4 borden. Doe over de vis een flinke schep groentemengsel en serveer met de rijst.

Tijd

  • Voorbereiding: 15 min
  • Koken: 15 min
  • Klaar in: 30 min

[print-me/]