romige vis curry uit de wok met kabeljauw

Ingrediënten

  • 500 gr kabeljauwfilet
  • 2 el citroensap
  • 2 st ui
  • 2 teentje knoflook
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemberpoeder (djahe)
  • 1 tl geelwortel (koenjit)
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 el 4 eetl. tomatenpuree
  • 3 el sweet mango chutney pataks ah
  • 200 ml slagroom
  • 2 el fijngehakte koriander

Instructies

  1. Snijd de kabeljauw in blokjes en besprenkel met citroensap. Snijd de knoflook en ui klein. Verhit in een wok de olie en bak hierin de blokjes vis voor 2 minuten. Haal de vis voorzichtig uit de pan met een schuimspaan. Zet even apart. Doe in dezelfde pan de fijngesneden ui, knoflook en sambal oelek en bak al roerend voor 2 minuten. Tomatenpuree toevoegen en even meebakken, gemberpoeder, koenjit, korianderpoeder en kerriepoeder toevoegen en 1 minuut al roerend meebakken. Mango chutney en slagroom erdoor roeren en aan de kook brengen. 1 minuut zachtjes laten koken. Vlak voor het opdienen de visblokjes erdoor doen en even mee verwarmen. Proeven en eventueel op smaak brengen met wat zout.

Tijd

  • Koken: 10 min
  • Klaar in: 10 min

[print-me/]