romige vis curry uit de wok met kabeljauw
Ingrediënten
- 500 gr kabeljauwfilet
- 2 el citroensap
- 2 st ui
- 2 teentje knoflook
- 1 tl sambal oelek
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl gemberpoeder (djahe)
- 1 tl geelwortel (koenjit)
- 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 2 tl kerriepoeder
- 1 el 4 eetl. tomatenpuree
- 3 el sweet mango chutney pataks ah
- 200 ml slagroom
- 2 el fijngehakte koriander
Instructies
- Snijd de kabeljauw in blokjes en besprenkel met citroensap. Snijd de knoflook en ui klein. Verhit in een wok de olie en bak hierin de blokjes vis voor 2 minuten. Haal de vis voorzichtig uit de pan met een schuimspaan. Zet even apart. Doe in dezelfde pan de fijngesneden ui, knoflook en sambal oelek en bak al roerend voor 2 minuten. Tomatenpuree toevoegen en even meebakken, gemberpoeder, koenjit, korianderpoeder en kerriepoeder toevoegen en 1 minuut al roerend meebakken. Mango chutney en slagroom erdoor roeren en aan de kook brengen. 1 minuut zachtjes laten koken. Vlak voor het opdienen de visblokjes erdoor doen en even mee verwarmen. Proeven en eventueel op smaak brengen met wat zout.
Tijd
- Koken: 10 min
- Klaar in: 10 min