gegrilde roodbaars met geitenkaas en spinazie

Ingrediënten

  • 4 st roodbaarsfilet (150 gr)
  • 1 st citroen
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 25 gr hazelnoten
  • 1 st bosuitje
  • 1/2 el tijmblaadjes
  • 5 el notenolie of olijfolie
  • 150 gr verse spinazie

Instructies

  1. bestrijk de roodbaarsfilet met de uitgeperste citroensap. Laat 5 minuten liggen. Meng in een kom de geiten kaas, de gehakte nootjes, gesneden bos ui, tijm en geraspte citroenschil. Voeg eventueel peper naar eigen smaak toe. dep de roodbaars droog met een keukendoek. vet de ovenschaal in met olie. Leg de roodbaarsfilets in de ovenschaal en verdeel het geitenkasmengsel over de visfilets. Sprenkel er 2 El notenolie overheen. Schuif de schaal circa 10 com onder de hete grill en laat de filets in circa 5 minuten gaar en mooi bruin worden. Klop in een kom een dressing van el citroensap, 3 el notenolie en zout en peper naar smaak. Meng de spinazie er luchtig door. verdeel de salade over de borden en leg de roodbaarsfilets voorzichtig erop.

Tijd

  • Voorbereiding: 10 min
  • Koken: 5 min
  • Klaar in: 15 min

[print-me/]