Tong Picasso

Zeetong kan op verschillende manieren bereid worden. De meest bekende manier om de vis te bereiden is a la  meunière”. Hierbij wordt de vis eerst in bloem gewenteld en daarna in een flinke hoeveelheid hete boter gaar gebakken.  De vis heeft een fijne, maar stevig visvlees. Ook kinderen waarderen de vis, omdat er geen graten in zitten. Misschien niet voor dagelijks gebruik gezien zijn prijs maar samen met de vruchtjes uit dit recept een echte aanrader voor jong en oud.

Ingredients

Instructions

No instructions could be found for this recipe.

Notes

De sinaasappel schillen en in partjes met een scherp mes tussen de vliesjes uit snijden. het sap opvangen. 2 eetlepels van het ananassap opvangen en door het sinaasappelsap roeren. De banaan in plakjes snijden, de druiven halveren. De aardbeien ontkronen en halveren. De tongfilet met peper en zout bestrooien. het ei met een eetlepel water in een diep bord loskloppen. het paneermeel in een ander diep bord strooien. De vis door het ei, dan door het paneermeel halen. De boter verhitten en de filets hierin goudbruin bakken. Ze uit de pan pakken en in de oven warm houden. In een andere pan een klontje boter (ongeveer 30 gr) laten smelten en het fruit lichtbruin bakken. Het sap er bij doen op het laatst en nog 1 minuut door laten sudderen. De filets op een bord leggen en het fruit eroverheen scheppen.

Time

Preparation: 15 min
Cooking: 15 min
Ready in: 30 min

[print-me/]