Forel met champignons

Een van de bekendste zoetwatervissen, familie van de zalm, is de forel. Er gaat niks boven een verse forel die je als hele vis koopt én klaarmaakt. Doordat de vis behoort tot de iets vettere vissoorten, heeft het malse visvlees ook meer smaak. Forel heeft ook een goede uitwerking op je cholesterolgehalte.

Ingrediënten

  • 2 forellen
  • 100 gr garnalen
  • 1/2 doosje champignons
  • 1/4 pakje roomboter
  • 2 el volle room
  • 1 kopje paneermeel
  • 1 handje fijngehakte kruiden bieslook, peterselie, basilicum en kervel

Instructies

  1. Was de Forel en dep deze droog. Om verse Forel zit namelijk een natuurlijke slijmlaag. Snijd de champignons in kleine blokjes. Hak de kruiden fijn. Verhit een gedeelte van de boter in een koekenpan. Bak hierin de champignons tot al het vocht verdampt is. Meng de champignons met de overige ingrediënten. Schep het mengsel in de buikopening van de forel. Leg de forel in een ovenvaste schaal, bestrijk met de rest van de boter. Doe de Forel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius.

Notities

De forel altijd eerst over de rug insnijden, en van daaruit op eten, het scheelt een hele hoop ellende van graat.

Tijd

  • Voorbereiding: 15 min
  • Koken: 20 min
  • Klaar in: 35 min

[print-me/]