Chileense Heilbot

De heilbot is een vis die uitsluitend in de koudere wateren gevangen wordt, zoals onder andere in de ijskoude Humboltstroom langs de westkust van Zuid-Amerika.

Instructions

  1. Besprenkel de vis met het citroensap en bestrooi ze met het zout en peper. Leg de vis in een kom en laat deze afgedekt 30 minuten marineren. Laat 20 gram boter smelten in een ruime koekenpan en fruit de uien hierin goudgeel. Voeg vervolgens het korianderzaad, de kurkuma, de chilipeper en het zout toe en laat alles nog even fruiten. Voeg dan de tomaten, de tomatenpuree en de helft van het peterselie toe. Laat alles nog 1 tot 2 minuten zachtjes sudderen. Verhit 40 gram boter in een andere pan en leg de vis erin. Bestrijk ze met de tomatensaus. Laat de vis afgedekt in 6 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar worden. Schik de moten vis met de saus op voorverwarmde borden. Bestrooi met de resterende peterselie en dien op. Past uitstekend bij rijst.

Notes

Kurkuma (of koenjit) is de gemalen wortel van een plant die aan gember verwant is. Met zijn scherpe smaak en stralende gele kleur is kurkuma een wezenlijk bestanddeel van vele currymengsels. De combinatie van kurkuma, tomaat en koriander doet het goed bij vis.

Servings

  • For:
  • 4 Personen

[print-me/]