Schelvis in kruidenkorst

In de Nederlandse visafslagen wordt de laatste jaren weer wat meer schelvis aangevoerd. Gelukkig want schelvis is een lekkere vis. Het vlees van de schelvis is zacht, licht van kleur en fijn van smaak. Het heeft een losse structuur waardoor je er voorzichtig mee om moet gaan.

Ingrediënten

  • 4 schelvisfilets
  • 1/2 bosje peterselie
  • 5 takjes dragon (gedroogd mag ook)
  • 1 handje bieslook
  • 1 handje basilicum
  • 2 el kervel (gedroogd mag ook)
  • 2 beschuiten
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 175 gr mozzarella
  • 250 gr tagliatelle
  • 1 potje gedroogde tomaatjes
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2 dl gepelde tomaten in blokjes

Instructies

  1. Hak alle kruiden fijn in de keukenmachine. Houd 2 takjes Dragon apart. Pers een halve citroen uit. Voeg de sap van de citroen samen met de beschuiten en olijfolie toe aan de kruiden. Maak op smaak met peper en zout. Leg de vis op een ovenschaal en doe hier het kruidenmengsel over. Leg er plakjes mozzarella over. Plaats gedurende 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Kook de tagliatelle en voeg naar eigen smaak fijngesneden gedroogde tomaat aan toe. Snijd het sjalotje fijn. Fruit het sjalotje samen met de cherrytomaatjes aan. Voeg de tomatenstukjes toe samen met de overgebleven Dragon. Laat zachtjes sudderen tot de tomaten gaar zijn. Schep de tagliatelle op voorverwarmde borden, leg de vis erop. Schenk de saus eromheen

Tijd

  • Voorbereiding: 20 min
  • Koken: 20 min
  • Klaar in: 40 min

[print-me/]