zeebaars met dilleroom
Een zeebaars is een heerlijk visje. De zeebaars kan ongeveer tachtig centimeter lang worden. De smaak van de zeebaars is redelijk zoetig en mild met een fijne structuur. Je kan zeebaars op ontzettend veel manieren voorbereiden. Als je een zeebaars klaarmaakt, is het aan te raden de huid te laten zitten. De huid is namelijk erg lekker. De zeebaars bijna het hele jaar verkrijgbaar. Alleen in mei en juni is de vangst minder. Dit komt doordat de zon in deze maanden meer schijnt en het licht in de nacht helderder is. De zeebaars kan namelijk bij felle zonneschijn en helder nachtlicht de boten beter onderscheiden, waardoor de vis lager blijft. Bij stormachtig weer wordt er juist meer zeebaars gevangen.
skrei op een bedje van groenten en kruiden
De kwaliteit van skrei is nog beter dan die van kabeljauw. Kenmerkend zijn de spierwitte en stevige filets. Skrei is slechts een paar weken per jaar verkrijgbaar, van januari tot eind maart. Het word daarom ook wel winterkabeljauw genoemd. Een heerlijke lekkernij om deze winter zeker uit te proberen!