Dorade met tomaat en venkel uit de oven
Dorade ook wel bekend als zeebrasem, is een perfect visje. De dorade word in het middellandse zeegebied gevangen. De dorade wordt het hele jaar door aangevoerd. Het is een vis met veel smaak, vrij vol en hij is iets vettig. Hij lijkt wel een beetje op de Zeebaars. Je kan ontzettend veel met de dorade. Je kan de vis grillen, bakken of stoven. Hier een recept voor Dorade uit de oven.
Pescado a la Sal
Het onderstaande recept, afkomstig uit Spanje, is een zeer aparte manier van het bereiden van vis. de vis wordt in een dikke zoutkorst bereid, maar word desondanks helemaal niet zout. Door deze manier van bereiden behoud de vis zijn natuurlijke smaak. In Spanje wordt voor het recept traditioneel kleine \"lubina\"(zeebaars) gebruikt. Je kunt ook andere vissoorten gebruiken. Let wel, het vel moet aan de vis blijven zitten.
Tongfilets gevuld met Zalm
Tongrolletjes met zalm zijn welbekend, toch is dit recept een tikkeltje anders mede door de combinatie van komkommer en dragon.