Kabeljauwrolletjes
Spek en vis gaan goed samen. Het zoute van de spek met de zachte smaak van de kabeljauw en de zuur/zoute smaak van kappertjes maakt deze combinatie geweldig.
gestoomde Zeewolf op een bedje van komkommer
Verse zeewolf is een vis die zich, net als zeeduivel uitstekend leent om te stomen. De structuur van het visvlees is erg vast, en het vlees bevat zeer weinig vet, zodat de smaak nooit overheersend wordt. Serveer daarom de vis altijd met een zachte saus, zoals in dit recept een romige witte wijnsaus. Anders dan de namen doen vermoeden zijn dit hele fijne vissen, die ik jong en oud kan aanbevelen. Ook het feit dat beide soorten graatloos zijn is een pluspunt.
Gamba’s in tomaten-cognacsaus
Scampi of Gamba. Taalverwarring . Hoe zit dat nu? In Nederland wordt gamba’s als verzamelnaam gebruikt voor alle grote warmwater garnalen. Scampi komen uit de koude wateren. Welke naam er ook aan het beestje wordt gegeven, schaaldieren zitten boordevol voedingsstoffen als ijzer, fosfor, calcium en magnesium en zijn ook nog eens caloriearm.