zeebaars met dilleroom

Een zeebaars is een heerlijk visje. De zeebaars kan ongeveer tachtig centimeter lang worden. De smaak van de zeebaars is redelijk zoetig en mild met een fijne structuur. Je kan zeebaars op ontzettend veel manieren voorbereiden. Als je een zeebaars klaarmaakt, is het aan te raden de huid te laten zitten. De huid is namelijk erg lekker. De zeebaars bijna het hele jaar verkrijgbaar. Alleen in mei en juni is de vangst minder. Dit komt doordat de zon in deze maanden meer schijnt en het licht in de nacht helderder is. De zeebaars kan namelijk bij felle zonneschijn en helder nachtlicht de boten beter onderscheiden, waardoor de vis lager blijft. Bij stormachtig weer wordt er juist meer zeebaars gevangen.

Skrei met romige prei en tagliatelle

Skrei is echt een seizoenvis. Skrei is een kabeljauw die leeft in de Barentszee. een keer per jaar gaan de skreien op zwerftocht. Dan zwemmen ze ruim 800 kilometer naar het zuiden, naar de Lofoten-eilanden om er te paaien en kuit te schieten. De eitjes van de skrei drijven vervolgens op de warme golfstroom weer naar het noorden om uit te groeien tot flinke vissen van wel 12 kilo zwaar. het woord \'skrei\' komt van het Noorse woord, dat \'zwerver\' betekent. Noorse vissers zoeken de vis niet op maar wachten tot ze bij de eilanden zijn aangekomen. Skrei is spierwit en heeft stevig wit vlees door de grote trektocht en het weinige voedsel dat onderweg is gegeten. Skrei is er van eind januari tot Pasen. een echte aanrader voor visliefhebbers, wil je een niet visliefhebber over de streep trekken, probeer het eens met skrei.

Tong Picasso

Zeetong kan op verschillende manieren bereid worden. De meest bekende manier om de vis te bereiden is a la  meunière”. Hierbij wordt de vis eerst in bloem gewenteld en daarna in een flinke hoeveelheid hete boter gaar gebakken.  De vis heeft een fijne, maar stevig visvlees. Ook kinderen waarderen de vis, omdat er geen graten in zitten. Misschien niet voor dagelijks gebruik gezien zijn prijs maar samen met de vruchtjes uit dit recept een echte aanrader voor jong en oud.

Forel met champignons

Een van de bekendste zoetwatervissen, familie van de zalm, is de forel. Er gaat niks boven een verse forel die je als hele vis koopt én klaarmaakt. Doordat de vis behoort tot de iets vettere vissoorten, heeft het malse visvlees ook meer smaak. Forel heeft ook een goede uitwerking op je cholesterolgehalte.

Coquille met witlof en een romige biersaus

Coquilles zijn luxe cadeautjes uit de zee. Ze zijn een van onze favoriete zeevruchten. Bereid ze met zorg en ze smelten op je tong. Het vlees is gaar, iets doorschijnend en heerlijk zacht. Echt wit vlees is te hard gebakken en taaier.

gestoofde tarbot met prei en garnalensaus

Als U het mij vraagt is dit de allerlekkerste vis om te stoven. Deze heerlijke platvis is ook niet voor niets een van de meest gewilde en kostbaarste consumptievissen van de Noordzee. Hij word ook wel \"King of the Sea\" genoemd. We hebben hem niet altijd, maar is zeker een aanrader als hij er is. Het vlees is grof van structuur, stevig en wit van kleur.

Gegrilde zalmmoten

Zalm is een heerlijke zachte vis die je op allerlei manieren kunt eten. Wilde zalm is anders. Het heeft een vollere romigere smaak. Het vlees is dieproze van kleur en vast van structuur. Heerlijk om te bakken, in een salade of te grillen.

Tongfilets gevuld met Zalm

Tongrolletjes met zalm zijn welbekend, toch is dit recept een tikkeltje anders mede door de combinatie van komkommer en dragon.