Gamba's in tomaten-cognacsaus

Scampi of Gamba. Taalverwarring . Hoe zit dat nu? In Nederland wordt gamba’s als verzamelnaam gebruikt voor alle grote warmwater garnalen. Scampi komen uit de koude wateren. Welke naam er ook aan het beestje wordt gegeven, schaaldieren zitten boordevol voedingsstoffen als ijzer, fosfor, calcium en magnesium en zijn ook nog eens caloriearm.

Pescado a la Sal

Het onderstaande recept, afkomstig uit Spanje, is een zeer aparte manier van het bereiden van vis. de vis wordt in een dikke zoutkorst bereid, maar word desondanks helemaal niet zout. Door deze manier van bereiden behoud de vis zijn natuurlijke smaak. In Spanje wordt voor het recept traditioneel kleine \"lubina\"(zeebaars) gebruikt. Je kunt ook andere vissoorten gebruiken. Let wel, het vel moet aan de vis blijven zitten.

Schelvis in kruidenkorst

In de Nederlandse visafslagen wordt de laatste jaren weer wat meer schelvis aangevoerd. Gelukkig want schelvis is een lekkere vis. Het vlees van de schelvis is zacht, licht van kleur en fijn van smaak. Het heeft een losse structuur waardoor je er voorzichtig mee om moet gaan.

skrei op een bedje van groenten en kruiden

De kwaliteit van skrei is nog beter dan die van kabeljauw. Kenmerkend zijn de spierwitte en stevige filets. Skrei is slechts een paar weken per jaar verkrijgbaar, van januari tot eind maart. Het word daarom ook wel winterkabeljauw genoemd. Een heerlijke lekkernij om deze winter zeker uit te proberen!

kreeft thermidor

Kreeft hebben we meestal niet bij op de markt, maar als u van tevoren even belt nemen wij het voor u mee. Dit is bij uitstek een feestelijk gerecht en zeer eenvoudig te bereiden.