Kabeljauw met Franse mosterd en wortel

Kabeljauw is niet alleen gezond maar ook nog eens erg lekker. Het vlees van de kabeljauw heeft een losse structuur en de smaak word hoog gewaardeerd. Doe daar wat mosterd bij en je hebt een heerlijk recept.

Ingrediënten

  • 2 el ongezouten roomboter
  • 1 el fijngehakte verse gember
  • 4 wortels geschrapt en in lucifer gesneden
  • 0,6 dl water
  • 600 gr kabeljauw filets a 150 gram
  • 125 ml witte wijn
  • 240 ml slagroom
  • 1 tot 2 pittige franse mosterd (tierenteijn mosterd)
  • 2 el fijngehakte kervel of peterselie
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Smelt de boter op een matige vlam in een pannetje. Fruit de gember 1 minuut. Doe de worteltjes, snufje zout en water bij de gember in de pan. Laat dit alles 10 tot 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Giet de worteltjes af en leg ze in een ovenvaste schaal die zo groot is dat ook de vis erin kan. Leg de vis op de worteltjes. Schenk de wijn erbij en strooi er nog wat zout en peper over. Dek de schaal strak af met aluminiumfolie. Nu gaat de vis ongeveer 15 minuten in de oven . Kook, terwijl de vis in de oven staat, de room op een matig vuur in tot de helft (120 ml). Voeg de mosterd toe. Schep de vis en wortels op een bord. Schenk hierover de saus. Af garneren met wat kervel of peterselie.

Notities

Heerlijk met broccoli en gebakken aardappeltjes.

Tijd

  • Voorbereiding: 10 min
  • Koken: 30 min
  • Klaar in: 40 min

[print-me/]