zeebaars papillotten

Een zeebaars is een heerlijk visje. De smaak van de zeebaars is redelijk zoetig en mild met een fijne structuur. Je kan zeebaars op ontzettend veel manieren bereiden. Als je een zeebaars klaarmaakt, is het aan te raden de huid te laten zitten. De huid is namelijk erg lekker. Voor dit gerecht adviseer ik echter de huid wel te verwijderen. Omdat je hem gaar stoomt in papillotten. Papillotten (ingepakt), is een techniek waar je hele moten, visfilets of hele vis gaar stoomt in bakpapier of aluminiumfolie. Door groenten, kruiden en specerijen en wat vocht (bouillon, wijn, citroensap of olijfolie) toe te voegen krijgt de vis een nog lekkere smaak en geur.

Ingrediënten

  • 400 gr zeebaarsfilets
  • 8 st witlof
  • 2 el kappertjes
  • 1 el citroensap
  • 8 el olijfolie
  • boter
  • aluminiumfolie

Instructies

  1. Zet de oven op 180 graden voorverwarmen. Snijd de witlof in reepjes. Ik haal altijd de kern eruit omdat die iets bitterder is. Verhit de boter in een pan en bak de witlof langzaam. Schik op een stuk aluminiumfolie de zeebaarsfilet. Leg op de zeebaarsfilet de witlof met daarop de kappertjes. Doe als laatste de olijfolie met citroensap over de vis. Maak de papillotten dicht en plaats 25 minuten in de oven.

Tijd

  • Voorbereiding: 10 min
  • Koken: 30 min
  • Klaar in: 40 min

[print-me/]