zalmfilet met soja en taugé

Print
zalmfilet met soja en taugé
zalm op Japanse wijze.

Ingrediënten

Instructies

  1. Snijd de zalm in kleine blokjes. Vermeng de sojasaus met het citroensap en de maïzena. Wrijf de zalm hiermee in en laat het 5 minuten intrekken. Snijd ondertussen de lente-ui in ringen en de wortel in plakjes. Schep de zalm uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade. Verhit de olie en bak de blokjes zalm in 5 minuten aan alle kanten bruin en schep de zalm uit de pan (houd warm in de oven). Bak de lente-ui, de wortel, de taugé en de uitgeperste knoflook 5 minuutjes zachtjes in de achtergebleven olie. Voeg de bouillon en de marinade toe en laat, met de deksel op de pan, nog 5 minuten stoven. Stoof de laatste minuut de blokjes zalm mee. breng op smaak met peper, zout en honing.

Notities

lekker met witte rijst of noedels