zalmfilet met soja en taugé

zalm op Japanse wijze.

Ingrediënten

  • 4 el japanse sojasaus
  • 2 el citroensap
  • 2 el maïzena
  • 600 gr zalmfilet zonder vel
  • 3 el olie
  • 5 st 1 bosje lente-uitjes
  • 200 gr wortel
  • 150 gr tauge
  • 1 st 1 teentje knoflook
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Instructies

  1. Snijd de zalm in kleine blokjes. Vermeng de sojasaus met het citroensap en de maïzena. Wrijf de zalm hiermee in en laat het 5 minuten intrekken. Snijd ondertussen de lente-ui in ringen en de wortel in plakjes. Schep de zalm uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade. Verhit de olie en bak de blokjes zalm in 5 minuten aan alle kanten bruin en schep de zalm uit de pan (houd warm in de oven). Bak de lente-ui, de wortel, de taugé en de uitgeperste knoflook 5 minuutjes zachtjes in de achtergebleven olie. Voeg de bouillon en de marinade toe en laat, met de deksel op de pan, nog 5 minuten stoven. Stoof de laatste minuut de blokjes zalm mee. breng op smaak met peper, zout en honing.

Notities

lekker met witte rijst of noedels


[print-me/]