Roodbaarsfilet op de huid gebakken met witte wijnsaus

Ingrediënten

  • 4 st roodbaarsfilet met vel
  • 30 gr roomboter
  • 30 gr bloem
  • 1 st sjalotjes zeer fijn gesnipperd
  • 0,1 dl witte wijn
  • 250 ml visbouillon
  • 250 ml room
  • el verse dille fijn gehakt

Instructies

  1. Smelt wat roomboter in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Neem een visfilet en dep het vel goed droog met keukenrol. Bak de filet op de huid en haal deze als de vis bijna gaar is uit de pan (de filets mogen nog een beetje rauw zijn omdat de vis nog in de oven gaat). Leg de vis op een bakplaat met de gebakken kant boven. Bestrooi de vis met peper en zout. Zet de vis nog 3 minuten onder de hete grill in de oven. Smelt in de tussentijd de boter (30 gr) in de pan en fruit het sjalotje aan. Voeg, als het sjalotje glazig is, de bloem er aan toe. Roer tot dat de bloem een bal vormt en laat deze roux "gaar" worden. Doe de room, visbouillon en wijn er beetje bij beetje bij en laat de roux telkens binden tot een gladde saus. Voeg de gehakte dille op het einde toe en maak de saus op smaak met zout en peper.

[print-me/]