Noordzeekrab

Krabbenvlees is super lekker, het vlees van een Noordzeekrab doet niet onder voor de veel hoger gewaardeerde kreeft.

 

Ingrediënten

  • 1/2 st rode peper
  • 1 st gember in plakjes
  • 2 st citroengras
  • 1 kilo Noordzee krab
  • 1 st knoflook
  • 1 tl sesamolie
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el olie

Instructies

  1. kraak de poten in drie delen. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Wanneer de olie heet is voeg je de rode peper, gember, citroengras en knoflook in de pan. houd er wel rekening mee hoe meer rode peper, hoe pittiger. Voeg nadat je de kruiden in de pan hebt gedaan de Krabbenpoten toe. Laat deze even een paar minuutjes heet worden. Doe er een scheutje sesamolie bij. Blus na een paar minuutjes af met witte wijn. Deksel op de pan en een kleine 10 minuten laten stomen op een laag pitje (net niet aan de kook). de krab is klaar als het vlees korrelig word.

Notities

Je kunt nog koriander toevoegen voor de smaak. Het is makkelijk voor te bereiden en dan ’s avonds koud te serveren. Eventueel met een stokbroodje. Lekker het vlees met de handen en kreeftenbestek uit de scharen halen en op peuzelen. Je kan ook de scharen helemaal schoonmaken en het vlees verwerken in een salade met krab, cocktailsaus en Granny Smith appel en Gruyére kaas.

Tijd

  • Voorbereiding: 10 min
  • Klaar in: 10 min

[print-me/]