Kabeljauwrolletjes

Spek en vis gaan goed samen. Het zoute van de spek met de zachte smaak van de kabeljauw en de zuur/zoute smaak van kappertjes maakt deze combinatie geweldig.

Ingrediënten

  • 600 gr kabeljauw filets zonder vel
  • 5 el kappertjes
  • 12 plakjes bacon
  • 2 el boter
  • 150 ml creme fraîche
  • 2 el verse dille
  • peper en zout

Instructies

  1. Was de vis en dep hem droog. Bestrooi de vis met peper en zout. Verdeel de kappertjes over de kabeljauwfilets en rol ze op. Rol de kabeljauwrolletjes in de plakken bacon en zet de rolletjes vast met cocktailprikkertjes. Verhit de boter in de koekenpan en bak de visrolletjes op een laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de rolletjes uit de pan en houd ze warm. Voeg de creme fraîche met de dille toe aan het achtergebleven bakvet en verwarm de saus zonder te laten koken.

Notities

lekker met aardappelpuree en bleekselderie.

Tijd

  • Voorbereiding: 10 min
  • Koken: 15 min
  • Klaar in: 25 min

[print-me/]