groene curry met schelvis

Schelvis is een belangrijke consumptievis die concurreert met kabeljauw. De schelvis is een zoutwatervis en komt uit de familie van de kabeljauw. Een ander leuk weetje is dat de schelvisfilet vaak voordeliger is dan de alom bekende kabeljauw. De filet van de schelvis is wit tot crèmekleurig, heeft een losse structuur en is geschikt om te bakken of te pocheren.

 

Ingrediënten

  • 300 gr witte rijst
  • 1 st ui
  • 4 cm fijngehakte verse gember
  • 300 gr broccoliroosjes
  • 400 gr schelvisfilets
  • 2 el arachide olie
  • 1 bakje Thai green curry
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 gr sugarsnaps
  • 125 gr tauge

Instructies

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de broccoliroosjes in gelijke kleinere stukken. Snijd de schelvisfilet in stukjes van 2 bij 2 cm. Verhit de olie in een hapjes pan en fruit de ui met gember aan. Voeg de curry daarna toe en verhit op middelhoog vuur ongeveer 2 minuten. Voeg de kokosmelk, broccoli en sugarsnaps toe en laat 5 minuten op laag vuur zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de laatste 3 minuten de schelvis en taugé toe en breng op smaak met peper en zout. Wanneer de schelvis wit is en niet meer glazig is het gerecht gaar.

Tijd

  • Voorbereiding: 10 min
  • Klaar in: 10 min

[print-me/]