Gerookte forel in witlofblad

Witlof heeft een zacht en krokant blad met smaken van zoet tot bitter. Door de vorm kan het gemakkelijk gebruikt worden als bakje voor allerlei vullingen. Goed te gebruiken als een amuse of salade.

Wij hebben voor de forel gekozen maar je kan dit gerecht ook makkelijk maken met een andere gerookte vis.

Ingrediënten

  • 0,6 dl mayonaise
  • 6 lente-uitjes inclusief 2,5 cm van het zachte groen
  • 2 kleine tenen knoflook
  • 1 1/2 tl vers citroensap
  • 1/8 tl cayennepeper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 235 gr forelfilet
  • 4 struikjes wiltof
  • 1 citroen

Instructies

  1. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Pers de knoflook uit in een knijper. Vermeng de mayonaise, lente-uitjes, knoflook, het citroensap, de cayennepeper, het paprikapoeder en eventueel zout en peper naar smaak in een kleine kom. Haal de forelfilet uit elkaar in kleine vlokken (stukjes). Voeg de vlokken forel toe en meng. Snijd de stronken van de witlof en scheid de struikjes in losse bladeren. Gebruik alleen de grotere bladeren. Schep een theelepel forelmengsel op het witte gedeelte van het witlofblad. Leg de blaadjes op een bord en garneer met schijfjes citroen.

Notities

Dit gerecht dien je meteen uit te serveren. de witlofblaadjes verkleuren anders. Je kunt wel het forelmengsel al van te voren maken. Wanneer je de blaadjes in een donkere zak bewaard, verkleuren deze niet.

Tijd

  • Voorbereiding: 10 min
  • Klaar in: 10 min

[print-me/]