Gegrilde Botervis met Mosterdolie

De door ons meest verkochte vis de afgelopen zomer voor de barbecue was de botervis. De mensen waren er helemaal gek op en terecht, de vis smaakt gegrild of gebakken perfect. Hier een recept voor als het weer wat minder is!

Ingrediënten

  • 4 botervisfilets
  • 1 st rode ui
  • 1 st groene paprika
  • 1 st rode paprika
  • 3 el olijfolie
  • 2 el witte wijn
  • 1 tl Maille Dijonnaise mosterd (of andere mosterd)
  • peper en zout

Instructies

Er kunnen geen instructies worden gevonden voor dit recept

Notities

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Paprika’s in dunne ringen snijden.
In braadpan 1 eetlepel olie zachtjes verhitten. Ui- en paprikaringen toevoegen, 2 eetlepels witte wijn erbij schenken en op zacht vuur in ca. 10 minuten zacht (maar toch iets beetgaar) stoven. Mosterd en 2 eetlepels olie door elkaar roeren. Botervisfilets bestrooien met peper en zout en aan beide zijden inwrijven met mosterdolie.
Botervisfilets onder de grill in ongeveer 8 minuten gaar maken, halverwege keren. Paprika en uienringen over twee voorverwarmde borden verdelen. Botervis erop leggen en de rest van de olie er druppelsgewijs omheen sprenkelen.

Lekker met gebakken aardappelen en een frisse salade.
PS. U kunt ook zwaardvis of tonijn gebruiken in dit recept!


[print-me/]