Dorade met tomaat en venkel uit de oven

Dorade ook wel bekend als zeebrasem, is een perfect visje. De dorade word in het middellandse zeegebied gevangen. De dorade wordt het hele jaar door aangevoerd. Het is een vis met veel smaak, vrij vol en hij is iets vettig. Hij lijkt wel een beetje op de Zeebaars. Je kan ontzettend veel met de dorade. Je kan de vis grillen, bakken of stoven. Hier een recept voor Dorade uit de oven.

Ingrediënten

  • 4 dorade filets
  • 1 gr venkelknol
  • 4 tomaatjes
  • 50 gr kruidenboter
  • 8 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentje knoflook

Instructies

Er kunnen geen instructies worden gevonden voor dit recept

Notities

verwarm de oven op 200 graden voor. Spoel de dorades met koud water af en dep goed droog. Maak de venkel schoon, snijd de stelen en het groen eraf. Halveren en in plakjes snijden. Kook de venkel, in een pan met een bodempje water, de venkel mag net onder water liggen, beetgaar. Snijd de tomaat in plakjes. Leg in een ovenschaal de venkel en tomaat. en de teentjes knoflook. Leg hier op de Dorade met de vel kant naar boven. Leg de plakjes kruidenboter en de takjes kruiden op de vis. Sprenkel nog wat olie over de vis, strooi er nog wat peper en zout overheen en pak de schaal in met aluminiumfolie. Laat 20 tot 30 minuten in de oven garen afhankelijk hoe groot de filets zijn.

Tijd

  • Koken: 20 min
  • Klaar in: 20 min

[print-me/]