Coquille met witlof en een romige biersaus

Coquilles zijn luxe cadeautjes uit de zee. Ze zijn een van onze favoriete zeevruchten. Bereid ze met zorg en ze smelten op je tong. Het vlees is gaar, iets doorschijnend en heerlijk zacht. Echt wit vlees is te hard gebakken en taaier.

Ingrediënten

  • 20 noten coquille
  • 600 gr witlof
  • 1 dl room
  • 150 gr roomboter
  • 2 sjalotjes
  • 2 dl bier
  • zout en peper

Instructies

  1. Pel en snipper de sjalotjes. Doe ze in een pan met het bier en laat het vocht wat inkoken. Voeg een el slagroom toe en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en klop er 130 gr roomboter doorheen. Snijd de kern uit de struikjes witlof, was ze en snijd ze in dunne reepjes. Laat ze 20 minuten zweten in 20 gram roomboter en voeg op het laatst de rest van de slagroom toe. Voeg er zout en peper aan toe. Dep de coquilles droog. Bestrooi het vlees met peper en zout. Bak per kant 30 seconden aan in een gloeiend hete pan met anti-aanbaklaag. Leg op het midden van elk bord een bergje witlof omring het met de saus en daarop de coquille

Tijd

  • Voorbereiding: 5 min
  • Koken: 10 min
  • Klaar in: 15 min

[print-me/]