schelvisfilet met saffraansaus

Ingrediënten

  • 380 ml visfond
  • 600 gr schelvisfilets
  • 1 st 1 bosje lente-uitjes
  • 40 gr boter
  • 300 gr tuinboontjes vers of diepvries
  • 2 zakje saffraan
  • 125 ml slagroom
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Instructies

  1. verwarm de oven voor op 180 °C. Schenk de visfond in een steelpan en laat tot iets meer dan de helft op laag vuur inkoken. Bestrooi de vis met peper en zout. Schenk 100 ml water en 100 ml wijn in een ovenschaal. Snij de ui in ringen. leg de ui en de vis in de ovenschaal. Verdeel de boter erover en zet de schaal in de oven. laat in 15 minuten gaar worden. Kook ondertussen de tuinboontjes. Giet af, laat een beetje afkoelen. Voeg de resterende wijn, de saffraan en de slagroom toe aan de ingekookte visfond en laat tegen de kook in trekken tot de vis uit de oven kan. Voeg 1 min. voor serveren de gedopte tuinboontjes aan de saus toe. verdeel de vis over de borden en schenk de saus erbij. Lekker met aardappelgratin.

Tijd

  • Koken: 15 min
  • Klaar in: 15 min

[print-me/]